Tabulky pro pečení
Tabulky pro pečení osahují následující způsoby pečení. Vyberte si způsob podle vybavenosti Vašeho spotřebiče.
Klasické pečení při ohřevu horním a dolním topným tělesem na jednom plechu
Druh pokrmu | Pořadí drážky od spodu | Použité množ. kg | Teplota předehřevu (°C) | Teplota pečení (°C) | Čas pečení | Druh formy, příslušenství |
Kynuté buchty | 2 | 1,9 | 210 | 180 | 30 | vsuvný smalt.plech |
Bábovka | 2 | 1,2 | 210 | 180 | 50 | forma černá + rošt |
Makové rohlíčky | 2 | 0,5 | 210 | 180 | 15 | vsuvný smalt.plech |
Kynutý ovocný koláč | 2 | 0,7 | 210 | 180 | 31 | vsuvný smalt.plech |
Tvarohový dort | 2 | 1,7 | ne | 180 | 90 | forma černá + rošt |
Bílkový chlebíček | 2 | 0,5 | 200 | 180 | 30 | forma černá chlebíčková + rošt |
Piškotová roláda | 2 | 0,7 | 200 | 180-200 | 10-15 | vsuvný smalt.plech |
Tažený závin | 2 | 0,7 | 200 | 175 | 35-40 | vsuvný smalt.plech |
Piškotový dort | 2 | 0,6 | 200 | 180 | 30 | forma černá + rošt |
Linecké košíčky | 2 | 0,5 | 200 | 180 | 14 | vsuvný smalt. plech + rošt + formičky |
Ořechový dort | 2 | 1,2 | 200 | 180 | 60 | forma černá + rošt |
Koláč litý ovocný | 2 | 0,7 | 190 | 170-180 | 30 | vsuvný smalt.plech |
Vánočka | 2 | 1,5 | 200-220 | 200-220 5 až 10 min. a dále 160-180 25 až 35 min. |
40-45 | vsuvný smalt.plech |
Pizza | 3 | 1,5 | 225 | 225 | 20 | vsuvný smalt.plech |
Pečení horkým vzduchem s ventilátorem na jednom plechu
Druh pokrmu | Pořadí drážky od spodu | Použité množ. kg | Teplota přede- hřevu (°C) | Teplota pečení (°C) | Čas pečení (min) | Druh formy, příslušenství |
Kynuté buchty | 2 | 2,5 | 210 | 170 | 30 | vsuvný smalt. plech |
Bábovka | 2 | 1,2 | 180 | 160 | 50 | forma černá + rošt |
Makové rohlíčky | 2 | 0,8 | 180 | 170 | 13-16 | vsuvný smalt. plech |
Kynutý ovocný koláč | 2 | 0,8 | 180 | 170 | 30 | vsuvný smalt. plech |
Tvarohový dort | 1 | 1,6 | ne | 150 | 60 | forma černá + rošt |
Bílkový chlebíček | 2 | 0,5 | 180 | 160 | 30 | forma černá chlebíčková + rošt |
Piškotová roláda | 2 | 0,7 | 200 | 180 | 10-15 | vsuvný smalt. plech |
Tažený závin | 2 | 0,7 | 180 | 170 | 35-40 | vsuvný smalt. plech |
Piškotový dort | 2 | 0,6 | 180 | 160 | 30 | forma černá + rošt |
Linecké košíčky | 2 | 0,6 | 180 | 160 | 15 | vsuvný smalt. plech + rošt + formičky |
Ořechový dort | 2 | 1,2 | 180 | 160 | 60 | forma černá + rošt |
Jablečný koláč | 2 | 1,1 | 180 | 160 | 50 | forma plechová + rošt |
Vánočka | 2 | 1,5 | 210 | 210-6 min. 160-39 min. | 45 | vsuvný smalt. plech |
Sněhové pusinky | 2 | 0,3 | 200 | 50-75 | 60-90 | vsuvný smalt. plech |
Rýžový nákyp | 2 | 1,3 | 190 | 150-160 | 60-75 | skleněná mísa s víkem + rošt |
Pizza | 2 | 1,5 | 225 | 225 | 15-20 | vsuvný smalt. plech |
Zapékané brambory | 2 | 3,8 | ne | 180 | 60-70 | skleněná mísa s víkem + rošt |
Zapékané kotlety | 2 | 2,6 | ne | 180 | 60-70 | skleněná mísa s víkem + rošt |
Hovězí roláda | 2 | 0,9 | ne | 180-210 | 80-90 | skleněná mísa s víkem + rošt |
Sekaná pečeně | 2 | 0,6 | ne | 150 | 90-100 | smaltovaný pekáč + rošt |
Pečení horkým vzduchem s ventilátorem s více plechy
Druh pokrmu | Pořadí drážky od spodu | Použité množ. kg | Teplota přede- hřevu (°C) | Teplota pečení (°C) | Čas pečení (min) | Druh formy, příslušenství |
Kynuté buchty | 1+3 | 5 | 210 | 170 | 30 | vsuvné smalt. plechy smalt. pekáče + rošty |
Makové rohlíčky | 1+2+3 | 1,6 | 180 | 170 | 13-15 | vsuvné smalt. plechy |
Kynutý ovocný koláč | 2+3 | 1,6 | 180 | 170 | 30 | vsuvné smalt. plechy |
Bílkový chlebíček | 1+3 | 1 | 180 | 160 | 30 | forma černá chlebíčková + rošt |
Tažený závin | 2+3 | 1,5 | 180 | 170 | 35-40 | vsuvné smalt. plechy |
Kynutý závin | 2+3 | 2,6 | 200 | 170 | 30 | vsuvné smalt. plechy |
Linecké košíčky | 1+2+3 | 1 | 180 | 160 | 13-15 | vsuvné smalt. plechy+rošt |
Ořechový dort | 2 | 1,2 | 200 | 180 | 60 | forma černá + rošt |
Koláč litý ovocný | 1+3 | 1,4 | 180 | 160 | 25-30 | vsuvné smalt. plechy |
Linecké cukroví | 1+2+3 | 0,5 | 180 | 160 | 11-13 | vsuvné smalt. plechy |
Sněhové pusinky | 1+2+3 | 3 | 200 | 50-7 | 60-90 | vsuvné smalt. plechy |
Pizza | 2+3 | 3 | 225 | 225 | 15-20 | vsuvné smalt. plechy |
Vepřová pečeně + litý ovocný koláč | 1 + 3 | 2 - 1 | ne pro kolač je trouba předehř. na 220°C z režimu pečení masa | 220 - 160 | maso 54 min. na 220 °C + 21 min na 160 °C koláč 21 min. na 160 °C | Pekáč + rošt vsuvný smalt. plech |
Pečení při ohřevu horním a dolním topným tělesem s ventilátorem na jednom plechu
Druh pokrmu | Pořadí drážky od spodu | Použité množ. kg | Teplota přede- hřevu (°C) | Teplota pečení (°C) | Čas pečení (min) | Druh formy, příslušenství |
Kynuté buchty | 2 | 2,5 | 210 | 170 | 30 | smaltovaný pekáč + rošt |
Bábovka | 2 | 1,2 | 180 | 160 | 45 | forma černá + rošt |
Makové rohlíčky | 2 | 0,8 | 180 | 170 | 13-14 | vsuvný smalt. plech |
Kynutý ovocný koláč | 2 | 0,8 | 180 | 170 | 20-30 | vsuvný smalt. plech |
Tvarohový dort | 1 | 1,6 | ne | 150 | 60 | forma černá + rošt |
Bílkový chlebíček | 2 | 0,5 | 180 | 160 | 22 | forma černá chlebíčková + rošt |
Piškotová roláda | 2 | 0,7 | 200 | 170 | 10 | vsuvný smalt. plech |
Tažený závin | 2 | 0,7 | 180 | 160 | 35-40 | vsuvný smalt. plech |
Piškotový dort | 2 | 0,6 | 180 | 150 | 30 | forma černá + rošt |
Linecké košíčky | 2 | 0,5 | 180 | 160 | 11 | vsuvný smalt. plech + formičky |
Ořechový dort | 2 | 1,2 | 180 | 160 | 60 | forma černá + rošt |
Jablečný koláč | 1 | 1 | ne | 165 | 54-60 | forma koláčová + rošt |
Vánočka | 2 | 1,5 | 210 | 210-6 min. 160-39 min | 45 | vsuvný smalt. plech |
Rýžový nákyp | 2 | 1,3 | 190 | 150-160 | 60-70 | skleněná mísa s víkem + rošt |
Pizza | 2 | 1,5 | 225 | 225 | 15 | vsuvný smalt. plech |
Zapečený květák | 2 | 1,1 | 200 | 180 | 40-50 | skleněná mísa s víkem + rošt |
Zapékané brambory | 2 | 3,8 | ne | 170 | 6 | smaltovaný pekáč + rošt |
Sekaná roláda | 2 | 0,6 | ne | 160 | 80-90 | smaltovaný pekáč + rošt |
Hovězí roláda | 2 | 0,9 | ne | 180-190 | 70-80 | skleněná mísa s víkem + rošt |
Zapékané kotlety | 2 | 2,6 | ne | 180 | 60-70 | skleněná mísa s víkem + rošt |
Pečení při ohřevu horním a dolním topným tělesem s ventilátorem na dvou plechách
Druh pokrmu | Pořadí drážky od spodu | Použité množ. kg | Teplota přede- hřevu (°C) | Teplota pečení (°C) | Čas pečení | Druh formy, příslušenství |
Kynuté buchty | 1+3 | 5 | 210 | 170 | 30 | vsuvné smalt. plechy |
Makové rohlíčky | 1+2+3 | 1,6 | 180 | 160 | 15-16 | vsuvné smalt. plechy |
Kynutý ovocný koláč | 2+3 | 1,6 | 180 | 170 | 28-30 | vsuvné smalt. plechy |
Tažený závin | 2+3 | 1,5 | 180 | 160 | 35-40 | vsuvné smalt. plechy |
Linecké košíčky | 2+3 | 1 | 180 | 160 | 15 | vsuvné smalt. plechy + formičky |
Pizza | 2+3 | 3 | 225 | 225 | 15-20 | vsuvné smalt. plechy |
Pečení horkým vzduchem s ventilátorem a horním topným tělesem na jednom plechu
Druh pokrmu | Pořadí drážky od spodu | Použité množ. kg | Teplota přede- hřevu (°C) | Teplota pečení (°C) | Čas pečení | Druh formy, příslušenství |
Předsmažené hranolky | 2 | 0,4 | 225 | 225 | 15 | smalt. plechy + rošt |
Rybí filé | 2 | 0,4 | ne | 200 | 30 | smalt. plechy + rošt |
Rybí filety s kůží | 2 | 0,4 | ne | 200 | 30 | smalt. plechy + rošt |
Funkci pečení horkým vzduchem s ventilátorem a horním topným tělesem je možné současně použít pro rychlý předehřev trouby při pečení horkým vzduchem s ventilátorem.
Sháníte ideální spotřebič pro pečení? Naši zákazníci nejčastěji hledají: