Ingredience
Postup
Nejprve si vidličkou rozmačkejte 2 banány (použít na ně můžete i mixér, vznikne vám tak jemnější struktura hotového chleba). K rozmačkaným banánům nalijte mírně zchladlé rozpuštěné máslo a přidejte i dvě vejce. Tekutou část těsta dobře rozmíchejte.
K tekuté části přidejte mouku a cukr. Dále přidávejte kypřicí prášek s jedlou sodou, solí a skořicí. Nyní dobře promíchávejte, dokud nevznikne hladké hutné banánové těsto. Těsto nandejte do chlebové formy, kterou jste vyložili pečicím papírem. Nezapomeňte navrch těsta přidat rozpůlený banán.
Chléb dejte péct do předehřáté trouby. Zprvu pečte 20 minut při 180–185 stupních horkovzduchem, poté snižte teplotu na 175 stupňů a pečte dalších 20–25 minut (doporučujeme péct v nižší úrovni trouby.) Zkuste špejlí, je-li chléb hotový.