Baskický spálený cheesecake

Láska na první kousnutí. To vám zaručujeme s baskickým spáleným cheesecakem. Tahle krémová lahoda se stala celosvětovým fenoménem a my víme proč! Mňam!

14 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
8 porcí
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
50 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Troubu si předehřejte na 190 stupňů, připravte si vyšší hlubokou mísu a ingredience pokojové teploty.

Nejprve vyšlehejte smetanový sýr s cukrem, vanilkovým extraktem a solí. Šlehejte do hladké jemné konzistence. Po přibližně 2 minutách šlehání přidejte k hladké náplni žloutek, tři vejce a mouku. Vajíčka zašlehávejte po jednom. Nakonec k náplni zašlehejte pozvolna smetanu.

Formu na cheesecake (o velikosti 20 cm) vyložte pečicím papírem ze všech stran. Při pečení má náplň tendenci se hodně nafukovat, tudíž doporučujeme z pečicího papíru vytvořit vyšší okraje. Do formy nalijte tekutou jemnou a hladkou náplň a formou lehce udeřte o kuchyňskou linku. Tím zničíte případné vzduchové bubliny.

Cheesecake pečte na 190 stupňů 50 minut. Hotový cheesecake bude hodně nadýchaný a povrch tmavě hnědý. Během pečení cheesecake sledujte, a pokud by vám tmavl příliš, zakryjte ho svrchu alobalem.

Upečený cheesecake nechte pozvolna chladnout v otevřené troubě na střední mřížce. Během chladnutí se dort propadne, nelekejte se toho, tak je to správně. Před podáváním by měl být cheesecake chlazený, je tedy ideální ho chladit několik hodin nebo celou noc v lednici. Podávat ho můžete samotný nebo jako my s ovocným přelivem.

TIPY A RADY: tenhle skvělý cheesecake můžete péct i bez mouky! Malé množství mouky v receptu jen pomáhá k dokončení ideální textury celého cheesecaku. Upéct ho ale můžete i bez ní.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu