Ingredience
Postup
Zahřejeme si troubu na 180 stupňů. Nejprve si připravíme čokoládu, aby nám stihla vychladnout. V menším hrnci zahřejeme 60 ml mléka, přidáme van. extrakt a hořkou čokoládu. Až se suroviny spojí a utvoří čokoládový krém, odstavíme a necháme vychladnout. Ve větší míse společně prošleháme nejprve cukr s vejci (až 5 minut, dokud není základ světlý a napěněný), dále přidáme zakysanou smetanu a batátové pyré. Tuto směs ještě chvíli společně šleháme. V druhé míse smícháme špaldovou mouku a další sypké suroviny (kypřicí prášek, jedlá soda, skořice, zázvor, per. koření, mušk. oříšek, sůl) a tuto suchou část postupně zašleháváme do směsi s batátovým pyré, a úplně nakonec přidáme nasekané oříšky.
V tuto chvíli již máme připravenou a vysypanou formu na bábovku a troubu vyhřátou na 180 stupňů. Do formy nejprve nalijeme cca 2/3 těsta. Do poslední třetiny zamícháme vychladlou čokoládu a také tuto tmavou část pomalu přiléváme do formy. Bábovku pečeme cca 45 minut, testujeme špejlí.
Hotovou bábovku necháme chvíli vychladnout a poté vyklopíme. Na krém si ve vyšší míse vyšleháme vychlazené kokosové mléko, cukr a tvaroh. Pokud by se nám směs zdála příliš tekutá, můžeme přidat trochu změklého másla. Krém poté můžeme nechat chvíli ztuhnout v lednici, nebo jím ihned bábovku (společně s ovocem) nazdobit.