Ingredience
Postup
POSTUP
Batáty umyjte a podélně rozpulte. Dejte na plech, zakápněte je olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Připravené batáty dejte péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C na 20 minut.
Během pečení si připravte černou čočku Beluga. Několikrát jí propláchněte pod teplou vodou a poté ji dejte vařit do osolené vody. Vařte ji na skus. V případě vaření přidejte trochu vody. Po uvaření přebytečnou vodu slejte a dejte čočku trochu vychladnout. Jakmile jsou batáty pečené, dejte je trochu vychladnout a jakmile to jde, otočte je a vydlabejte do nich za pomocí lžíce žlábek. Vydlabanou dužinu si dejte do mísy a přidejte k ní ¾ černé čočky, sýr cottage, provensálské koření a kapari. Vše důkladně promíchejte a směsí naplňte vydlabané batáty.
Troubu zesilte na 220 °C a dejte do ní zapéct plněné batáty na 5 minut. Po upečení je posypte zbytkem černé čočky a nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.
Podávejte s vaší oblíbenou přílohou, nebo servírujte samotné.