Batátový chléb s fetou

Michaela Mravcová
528 hlasů
Tisknout Tisknout

Ingredience

Postup

Batáty promíchejte s 2 lžícemi olivového oleje, pepřem a solí v misce, přesuňte je na plech a pečte do změknutí při 180°C, asi 10 minut. 
Droždí promíchejte se 125 ml vlažné vody a nechte na teplém místě 10 minut vzejít, až začne pěnit. 
Cibuli, 125 ml olivového oleje, mléko, prošlehaná vejce, rozmarýn, cukr a sůl rozmixujte. Směs promíchejte s moukou i vzešlým droždím a nechte na teplém místě zhruba hodinu kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Do těsta vmíchejte fetu a batáty. 
Vymažte formu, přesuňte do ní těsto a dejte péct přibližně na hodinu. Vyzkoušejte špejlí, zda je chlebíček propečený. 
Po upečení nechte 10 minut lehce prochladnout ve formě. Poté vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu