Domácí bramboračka s houbami

Jak na pravou domácí krémovou bramborovou polévku, aby byla jako od babičky? Ta naše je doplněna o spoustu zeleniny a je provoněná čerstvými nebo sušenými houbami, česnekem, kmínem a samozřejmě intenzivní majoránkou.

903 hlasů
Tisknout Tisknout
Domácí bramboračka s houbami - krémová bramborová polévka jako od babičky, modrý rendlík
Množství
Množství:
5 porcí
Příprava
Příprava:
20 minut
Vaření
Vaření:
20 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Připravte si větší cibuli a nakrájejte ji na drobné kousky. Nadrobno nasekejte i tři stroužky česneku. Kousky cibule i česneku osmahněte na rozpuštěném másle v hrnci.

K osmahnuté cibulce a česneku přidejte hrst čerstvých nebo nasušených hub a vše společně zlehka dosmahněte.

Všechnu kořenovou zeleninu nakrájejte na malé kousky a opatrně ji opečte v hrnci s cibulkou, česnekem i houbami.

Osmahnutou zeleninu poprašte moukou.

Po chvilce do základu polévky vhoďte na kostky nakrájené brambory a zalijte základ polévky 1,6 litru vody nebo zeleninového vývaru. 

Polévku osolte, opepřete a přidejte půl lžičky mletého římského kmínu.

Nyní už jen polévku nechte vařit do změknutí brambor a kořenové zeleniny. To je zhruba 15 - 20 minut na mírném ohni.

Chvíli před koncem vaření přidejte do polévky sušenou majoránku. Případně teď můžete polévku ještě dochutit solí. Následně polévku odstavte a podávejte horkou.

TIPY A RADY: Poctivou hustou bramboračku podávejte s krajícem čerstvého chleba.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu