Ingredience
Postup
Připravte si větší cibuli a nakrájejte ji na drobné kousky. Nadrobno nasekejte i tři stroužky česneku. Kousky cibule i česneku osmahněte na rozpuštěném másle v hrnci.
K osmahnuté cibulce a česneku přidejte hrst čerstvých nebo nasušených hub a vše společně zlehka dosmahněte.
Všechnu kořenovou zeleninu nakrájejte na malé kousky a opatrně ji opečte v hrnci s cibulkou, česnekem i houbami.
Osmahnutou zeleninu poprašte moukou.
Po chvilce do základu polévky vhoďte na kostky nakrájené brambory a zalijte základ polévky 1,6 litru vody nebo zeleninového vývaru.
Polévku osolte, opepřete a přidejte půl lžičky mletého římského kmínu.
Nyní už jen polévku nechte vařit do změknutí brambor a kořenové zeleniny. To je zhruba 15 - 20 minut na mírném ohni.
Chvíli před koncem vaření přidejte do polévky sušenou majoránku. Případně teď můžete polévku ještě dochutit solí. Následně polévku odstavte a podávejte horkou.