Ingredience
Postup
Brokolicové karbanátky mohou být skvělou večeří i vítaným lehkým obědem. Doporučujeme je podávat s bramborovou kaší.
- Očištěné brokolicové růžičky rozmixujte spolu se šalotkou najemno.
- Brokolicovou „kaši“ osolte, opepřete a přidejte lžičku provensálského koření. Dobře promíchejte.
- K okořeněné „kaši“ přidejte vajíčka, strouhanku, ovesné vločky a tvaroh a znovu dobře promíchejte v hutné, rukama zpracovatelné těsto.
- Rukama tvarujte karbanátky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Karbanátky dejte péct do trouby na cca 25 minut při 190 stupních. V polovině pečení je obraťte a zlehka potřete olivovým olejem. Pečte do zhnědnutí.
Rozehřejte si troubu na 190 stupňů. Brokolici dobře omyjte a 300 g brokolicových růžiček rozmixujte najemno společně s jednou menší šalotkou.
Vzniklou brokolicovou „kaši“ osolte, opepřete a můžete přidat lžičku oblíbeného koření. V našem případě saháme po koření provensálském, které brokolicovým karbanátkům dodá chtěný šmrnc. Brokolicovou „kaši“ dobře promíchejte.
K okořeněné „kaši“ přidejte dvě vajíčka, dvě lžíce strouhanky, tři lžíce ovesných vloček a dvě lžíce polotučného tvarohu z vaničky. Dobře promíchejte v hutné, rukama zpracovatelné těsto.
Nyní můžete tvarovat vyšší karbanátky. Každý karbanátek rovnou pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Karbanátky dejte péct do předehřáté trouby na přibližně 25 minut. V polovině pečení je obraťte a zlehka potřete olivovým olejem. Pečte do zhnědnutí.
Dobrou chuť!
Tipy a rady na závěr
Máte-li doma dítko školou povinné, můžete karbanátek zabalit dítěti s sebou do školy do krabičky. Skvěle chutná i studený!