Ingredience
Postup
Buřty oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na středně velké kostky. V hrnci si rozpusťte sádlo a lehce na něm orestujte nakrájenou cibuli. Těsně před tím, než cibule zesklovatí, přidejte buřty. Buřty nechte s cibulí opékat, dokud nebude cibulka nazlátlá. Dále přidejte prolisovaný česnek a sladkou papriku.
Směs jen krátce orestujte a podlijte vývarem. Přidejte kmín, majoránku, nakrájené brambory a vše nechte vařit přibližně 20 minut, dokud brambory nebudou vařené. Jakmile jsou brambory uvařené, odeberte si zhruba sklenici vody z guláše a přidejte do ní nadrobený vnitřek starého chleba (bez kůrky). Odebraný guláš s chlebem rozmixujte tyčovým mixérem a nalijte zpět do hrnce. Chlebem se buřtguláš zahustí. Vše promíchejte a nechte ještě krátce povařit. Osolte a opepřete podle chuti.
Podávejte s čerstvým chlebem a nasekanou petrželkou.
S chutí buřtguláše si můžete vyhrát. Pokud máte rádi pikantní buřtguláš, můžete použít pálivou papriku. Zajímavou chuť tomuto pokrmu dodá paprika uzená.