Měkké cookies s arašídovým máslem
Sušenky vždy uspokojí menší hlad nebo chuť na něco dobrého. Hodí se i k odpolední kávě a jsou skvělé na stůl pro návštěvu. Naše sušenky jsme připravili z oblíbeného arašídového másla. Sušenky jsou uvnitř krásně měkoučké. Recept je hrnkový a předpokládáme, že 1 hrnek obsáhne 250 ml.
Ingredience
Postup
Připravte si větší mísu, ve které se vám bude dobře zpracovávat těsto na sušenky. Do mísy dejte ½ hrnku arašídového másla. My jsme použili arašídové máslo s hořkou čokoládou. K arašídovému máslu přidejte ½ hrnku rozpuštěného kokosového oleje a 1 velké vejce (případně 2 malá vajíčka). Dobře promíchejte.
K tekuté směsi přidejte ½ lžičky jedlé sody se špetkou soli. Přidejte i třtinový cukr, všechnu mouku a čokoládové pecičky a směs znovu dobře promíchejte. Nyní těsto zpracujte rukama do hladké vlhčí konzistence. Pokud by bylo potřeba, přidejte ještě trošku mouky.
Hotové těsto dejte do lednice na 20 až 30 minut. Kokosový olej těsto v chladu spojí a budou se vám tak lépe tvarovat sušenky.
Z odleželého těsta tvořte kuličky. Každou kuličku na plechu zploštěte pomocí vidličky.
Sušenky dejte do předehřáté horkovzdušné trouby a pečte 10–12 minut při 180 stupních. Hotové budou, až budou na povrchu pevné.