Ingredience
Postup
Promíchejte sypké suroviny a poté k nim přidejte ty tekuté. Těsto důkladně propracujte. Bude krásně vláčné, hladké, jemné. Robot či domácí pekárna může udělat práci za vás.
Hotové těsto uložte v míse do chladničky, kde bude odpočívat 24 hodin.
Na druhý den těsto vytáhněte, nechejte hodinu dokynout a ohřát na pokojovou teplotu. Rozválejte a roztahejte pomocí prstů. Teď si můžete vybrat. Vytvořit zhruba pět až šest kol pizzy běžných rozměrů nebo se pustit do dětské verze, mini pizza koleček, o průměru asi 10 cm.
Rozložte na plech, který můžete pro jistotu lehce vymazat olejem. Ideální jsou kulaté plechy na pečení pizzy, které jsou děravé zespodu.
Pizzu potřeme a ozdobte tím, co máte rádi. Vytvořte třeba originál italskou Margheritu s rajčatovým základem, mozzarelou a lístky bazalky.
Pečte v naplno vyhřáté troubě, dokud nejsou okraje krásně zlatavé. Čím vyšší teplota, tím kratší doba. Italská pizza se peče na vysokou teplotu pár minut. Při teplotách běžné trouby, okolo 250 °C, bude pečení trvat necelých deset minut.
Jaká je ideální teplota a nastavení podle typu vaší trouby najdete v Tabulkách pro pečení