Domácí tortilla s kuřecím masem

324 hlasů
Tisknout Tisknout

Ingredience

Postup

Příprava tortill

Do nádoby od robota si dejte ¾ hladké mouky, všechen olej a vodu, sůl a prášek do pečiva. Za pomocí robotu nechte vypracovat těsto, které bude řidší. Poté postupně přidávejte zbytek mouky, kterou nechte do těsta zapracovat. Těsto musí být krásně hladké a pružné. Pokud bude potřeba, přidejte mouku, nebo vodu.   Vypracované těsto nechte zhruba 15 minut odležet, poté si jej rozdělte na 10 - 12 dílků (cca 80 g) a z každého dílu na pomoučněném vále vyválejte velmi tenkou placku. Tuto placku dejte na středně rozpálenou suchou pánev a tortillu opékejte z každé strany asi 1,5 minutky. Hotová tortilla se pozná tak, že se na ní dělají bublinky.   Hotové tortilly na sebe skládejte a poté je dejte do trouby, aby nevychladly.    

Příprava masa

Maso si nakrájejte na menší nudličky a smíchejte s polovinou olivového oleje, solí a kořením na kuře. Mísu zakryjte a maso dejte zhruba na 30 minut naložit do lednice. Poté, co je maso naložené, jej dejte na velkou rozpálenou pánev a restujte ho zhruba 5 minut.    

Příprava dresingu V menší míse si smíchejte zakysanou smetanu se solí a nasekaným koriandrem. Poté nechte pár minut odležet.  

Servírování

Na tortillu si namažte trochu dresingu, přidejte kuřecí maso, nakrájenou zeleninu a hrst salátu. Zakápněte ještě dresinkem a srolujte.  

 

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu