Ingredience
Na pečený korpus :
Na krém s želatinou a ovocné želé:
Postup
- Do velké mísy si nasypte všechnu hladkou mouku s cukrem, olejem, vodou a čtyřmi žloutky. Hutnou směs se snažte dobře promíchat do hladké směsi.
- Vaječné bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a opatrně ho vmíchejte do hladké korpusové směsi.
- Korpus pečte ve formě velké 24 cm dle zkušeností s vaší troubou přibližně na 175 stupňů a 20 minut. Zkuste špejlí, je-li korpus hotový.
- Korpus nechte vychladnout v troubě na vytažené mřížce.
- Vezměte si velkou mísu na krém. Tvaroh dobře promíchejte s moučkovým cukrem.
- Plátkovou želatinu namočte do studené vody a nechejte ji tak, dokud nenabobtná.
- 80 ml smetany ke šlehání zahřejte v rendlíčku a opatrně v ní rozpusťte nabobtnanou želatinu. Přidejte umíchaný tvaroh s cukrem a dobře promíchejte. 170 ml smetany ke šlehání vyšlehejte do šlehačky a přidejte do hladkého krému.
- Krém navršte na vychladlý korpus do formy a dejte na hodinu vychladit do lednice.
- Na tvarohový želatinový krém nakrájejte kousky oblíbeného čerstvého ovoce. Ovoce může být i přes sebe.
- Dle návodu na obalu si připravte želé. Teplé želé nalijte na ovoce a celý hotový dort dejte vychladit.
Připravte si velkou mísu a do té nasypte všechnu hladkou mouku s cukrem, olejem, vodou a čtyřmi žloutky. Hutnou směs se snažte dobře promíchat do krásně hladké směsi.
Vaječné bílky si vyšlehejte do tuhého sněhu a následně opatrně sníh vmíchejte do hladké korpusové směsi.
Korpus pečte ve formě velké 24 cm dle zkušeností s vaší troubou přibližně na 175 stupňů a 20 minut. Zkuste špejlí, je-li korpus hotový.
Korpus nechte vychladnout v troubě na vytažené mřížce.
Vezměte si další velkou mísu, tentokrát na krém. Tvaroh dobře promíchejte s moučkovým cukrem.
Plátkovou želatinu namočte do studené vody a nechejte ji tak, dokud nenabobtná.
80 ml smetany ke šlehání zahřejte v rendlíčku a opatrně v ní rozpusťte nabobtnanou želatinu. Přidejte umíchaný tvaroh s cukrem a dobře promíchejte. 170 ml smetany ke šlehání vyšlehejte do šlehačky a přidejte do hladkého krému.
Krém navršte na vychladlý korpus do formy a dejte na hodinu vychladit do lednice.
Na tvarohový želatinový krém nakrájejte kousky oblíbeného čerstvého ovoce. Ovoce může být i přes sebe. Použít můžete čerstvé jahody jako v našem receptu, borůvky nebo třeba rybíz. Zmíněné ovoce můžete i libovolně kombinovat.
Dle návodu na obalu si připravte želé. Teplé želé nalijte na ovoce a celý hotový dort dejte vychladit.
Tipy a rady na závěr
Zkuste někdy vychladnutý korpus potřít domácí ovocnou marmeládu a pak nanášejte tvarohovo - smetanový krém atd. podle postupu.