Ingredience
Postup
Nejprve si uděláte marinádu na kuře. V malém hrnci si rozpalte olivový olej a nechte na něm zpěnit nasekanou cibuli. Jakmile začne cibule zlátnout, přidejte prolisovaný česnek a nechte ho chvíli orestovat. Poté přidejte sušené oregano, mletou skořici a vše důkladně promíchejte. Přidejte třtinový cukr, který nechte lehce zkaramelizovat. Dále přidejte sojovou omáčku, sůl a vše důkladně promíchejte. Na závěr přidejte kečup a nechte celou směs chvíli provařit. Jakmile je marináda hotová, dejte ji vychladnout.
Jakmile je marináda studená, dejte si do velké mísy kuře, nasolte ho ze všech stran a potřete marinádou. Marinádu dejte i dovnitř kuřete. Mísu s kuřetem zaklopte a dejte do lednice na hodinu marinovat.
Na troubě si zapněte funkci gril a dejte ji předehřát na 200 °C
Mezi tím, co se kuře marinuje, si připravte zeleninu. Mrkev oloupejte a s paprikou nakrájejte na větší kousky. Malé brambůrky nechte v celku a se zeleninou je dejte do hlubokého plechu a osolte.
Jakmile je kuře marinované a trouba předehřátá, dejte na co nejnižší patro plech se zeleninou a hned nad zeleninu dejte na rošt kuře. Šťáva z kuřete bude krásně kapat do zeleniny.
Takto celé kuře pečte zhruba 45 minut. Záleží na velikosti kuřete. Během pečení s kuřetem několikrát otočte, aby se grilovalo ze všech stran.
Poté co je kuře hotové, dejte ho na plech se zeleninou, naporcujte na menší kousky a servírujte.