Ingredience
Postup
Hlíva ústřičná je plná prospěšných látek a také zlepšuje obranyschopnost organismu. Nyní na podzim je ideální ke konzumaci v mnoha receptech. Jeden zdravý recept z úžasné hlívy ústřičné přinášíme i my vám. Výborný hlívový guláš si jistě oblíbíte.
- V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm cibulku.
- Mrkev nakrájejte na kolečka a hlívu na proužky. Obojí přidejte k osmahnuté cibulce a orestujte.
- Zeleninový základ zasypte sladkou paprikou, mletým kmínem a moukou. Dobře promíchejte.
- Zalijte základ guláše vývarem.
- K vývaru přidejte rajčatový protlak, červené fazole, na kostky nakrájené brambory, sůl, pepř, majoránku a třtinový cukr.
- Vařte, dokud nebudou brambory měkké.
Začněte tím, že si v hrnci rozpustíte 3 lžíce másla a na nich osmahnete cibulku dozlatova. K osmahnuté cibulce přidejte mrkev, kterou jste si nakrájeli na kolečka, a hlívu ústřičnou nakrájenou na proužky. Promíchejte a restujte cca 5 minut. Zeleninový základ zasypte sladkou paprikou, mletým kmínem a moukou. Vše dobře promíchejte. Nyní přidejte litr zeleninového vývaru, rajčatový protlak, propláchnuté červené fazole a na kostky nakrájené brambory. Osolte, opepřete. Přidejte lžíci majoránky a lžíci třtinového cukru. Guláš vařte, dokud nebudou brambory měkké. Podávejte třeba s topinkovým chlebem.
Tipy a rady na závěr
Místo bílé mouky můžete guláš zahustit rozdrobeným chlebem.