Ingredience
Postup
V elektrické pánvi si rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a 50 g másla. Na másle a oleji orestujte na tenké plátky nakrájené žampióny. Žampióny přidávejte postupně, jinak začnou pouštět vodu a budou se dusit. Jakmile jsou žampióny do zlatova orestované, dejte je z pánve do misky.
V pánvi si znovu rozpusťte zbytek olivového oleje a másla a lehce na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibuli s bílou částí jarní cibulky.
Poté co je cibulka orestovaná, postupně přidávejte rýži. Tu přidávejte po trochách, aby se spojila s tukem. Rýži předem neproplachujte, škrob z rýže vytvoří mazlavé, krémové rizoto.
Jakmile máte vmíchanou všechnu rýži, přidejte teplý vývar, bylinky a prolisovaný česnek. Vše důkladně promíchejte, dejte na mírný stupeň, přiklopte pokličkou a za občasného míchání vařte dokud rýže nevpije všechen vývar a nezačne být mazlavá.
Poté co je rýže hotová, vyndejte bylinky a přidejte najemno nastrouhaný parmazán, zakysanou smetanu a opražené houby. Znovu důkladně promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte 5 minut na mírný stupeň provařit. Dochuťte solí a pepřem.
Při servírování posypte nadrobno nakrájenou zelenou částí z jarní cibulky.