Ingredience
Postup
Do mísy si dejte hladkou mouku, máslo o pokojové teplotě, moučkový cukr, nasekané vlašské ořechy, vejce, kakao a kůru z citronu. Vše důkladně promíchejte a vypracujte kompaktní těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a dejte jej na 30 minut odpočinout do lednice.
Jakmile je těsto odleželé, pomoučněte si pracovní plochu a vyválejte z těsta placku asi 3 mm tlustou.
Pomocí kulatého vykrajovátka si vykrájejte sudý počet koleček. Vykrojená kolečka dejte na plech s pečícím papírem a dejte je péct do předem vyhřáté troubyna 160°C. Išelské kolečka pečte přibližně 12 minut.
Jakmile jsou kolečka upečená, dejte je důkladně vychladnout.
Během chladnutí, si připravte krém, kterým se budou kolečka mazat. Do nasekaných vlašských ořechů si dejte máslo o pokojové teplotě, moučkový cukr, vanilkový cukr, třešňovou marmeládu a rum. Vše důkladně promíchejte a s připraveným krémem potřete ½ upečených koleček a slepte je s druhou polovinou.
Slepená kolečka namočte z jedné strany do rozpuštěné čokolády a na ještě tekutou čokoládu dejte celou půlku vlašského ořechu. Takto ozdobené je vložte do lednice ztuhnout.
Hotové cukroví skladujte v chladu až do Vánoc.