Jarní bramborový salát

694 hlasů
Tisknout Tisknout

Ingredience

Postup

Nejprve si dejte vařit brambory. Vodu, ve které se brambory budou vařit, dostatečně osolte.
Mezitím, co se brambory vaří si můžeme připravit zálivku a zeleninu do salátu.

Do menší mísy si dete hrubozrnnou hořčici, olivový olej, šťávu z citronu, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte. Dále si na tenké plátky nakrájejte cibuli s ředkvičkami a rukolou lehce nakrájejte na větší kousky.

Jakmile jsou brambory hotové, slejte vodu a ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Krásně vám pomůže kráječ na vařená vajíčka.
Když máte brambory oloupané a nakrájené, smíchejte je se zálivkou. Zálivka se do teplých brambor krásně vsákne. Chvíli počkejte, než budou brambory zálivkou nasáklé a poté do brambor přidejte rukolu, ředkvičky, červenou cibuli a vše opatrně ale důkladně promíchejte.

Takovýto salát se hodí jako příloha nebo samotný se zeleninou.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu