Ingredience
Postup
Nejprve si dejte vařit brambory. Vodu, ve které se brambory budou vařit, dostatečně osolte.
Mezitím, co se brambory vaří si můžeme připravit zálivku a zeleninu do salátu.
Do menší mísy si dete hrubozrnnou hořčici, olivový olej, šťávu z citronu, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte. Dále si na tenké plátky nakrájejte cibuli s ředkvičkami a rukolou lehce nakrájejte na větší kousky.
Jakmile jsou brambory hotové, slejte vodu a ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Krásně vám pomůže kráječ na vařená vajíčka.
Když máte brambory oloupané a nakrájené, smíchejte je se zálivkou. Zálivka se do teplých brambor krásně vsákne. Chvíli počkejte, než budou brambory zálivkou nasáklé a poté do brambor přidejte rukolu, ředkvičky, červenou cibuli a vše opatrně ale důkladně promíchejte.
Takovýto salát se hodí jako příloha nebo samotný se zeleninou.