Jogurtový koláč s letním ovocem
Jogurtový koláč s tvarohem a meruňkami je rychlý a jednoduchý moučník, který zvládne opravdu každý. Tento ovocný jogurtový koláč je ideální volbou na léto – využijete sezonní či přebývající ovoce a připravíte vláčný a nadýchaný dezert během chvilky. Jogurtové těsto na koláč je jemné a skvěle ladí s tvarohovým krémem i šťavnatými meruňkami. Pokud nemáte meruňky, vyzkoušejte tento koláč z jogurtu třeba s jahodami, borůvkami nebo švestkami. A jaké ovoce byste do jogurtového koláče přidali vy?





Ingredience
Na jogurtový korpus
Na tvarohový krém
Postup
Do mísy nasypte prosátou mouku, moučkový cukr, kypřicí prášek a sypké suroviny promíchejte. Následně k nim vyklepněte dvě vejce, přidejte olej a bílý jogurt. Hladké těsto nalijte do kulaté formy vyložené pečicím papírem.
Meruňky si nakrájejte na měsíčky.
V malé misce si rozmíchejte tvaroh se žloutkem a moučkovým cukrem. Tuto tvarohovou směs nandávejte po lžičkách navrch těsta.

Do tvarohové směsi pokládejte měsíčky meruněk.
Jogurtový koláč dejte péct do trouby předehřáté na 175 stupňů. Formu položte na mřížku do nižší části trouby. Pečte přibližně 35–40 minut. Jestli je koláč hotový, poznáte tak, že těsto již neulpívá na špejli.

Koláč nechte vychladnout na mřížce v otevřené troubě. Po vychladnutí sejměte okraj formy a hotový koláč nezapomeňte před podáváním posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
