Ingredience
Postup
POSTUP
Brambory si umyjte a dejte je vařit, dokud nebudou měkké, ale né rozvařené. Jakmile jsou brambory hotové, slejte je a nechte je vychladnout. Poté, co jsou vychladnuté, je lehce rozmáčkněte a dejte je na plech. Každou bramboru zakápněte olivovým olejem a posypte solí. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 240 °C zhruba na 20 minut, nebo dokud nebude vršek brambor zlatavě upečen. Po upečení vyjměte plech s brambory a snižte teplotu trouby na 200 °C.
Mezitím, co se pečou brambory si připravte pomerančovou omáčku. Pomeranče rozkrojte napůl a co nejvíce z nich vymačkejte šťávu. Případná dužina ve šťávě nevadí. Do menšího hrnce si dejte vodu a cukr krystal. Promíchejte a nechte 5 minut vařit. Odpaří se část vody. Přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a nechte ji v cukrové vodě zkaramelizovat. Důležité je s cibulkou stále míchat, aby se nepřipálila. Potrvá to asi 5–8 minut. Jakmile je cibulka hotová, přidejte červený vinný ocet a nechte 3 minutky uvařit za stálého míchání. Pak přidejte šťávu z pomerančů, hřebíček a badyán. Za stálého míchání vařte 5 minut, odpaří se voda a zůstane silná chuť pomeranče. Na konec, za stálého míchání, přidávejte postupně kousky másla, dokud se všechno nerozpustí. Minutku provařte, a nakonec vše rozmixujte do hladka za pomocí tyčového mixéru.
Nakonec si připravíte kachní prsa. Prsa omyjte, očistěte a zbavte kostí. Kůži lehce nařízněte, ale opatrně, ať není řez až do masa. Připravená prsa vložte prvně kůží na velmi rozpálenou pánev a orestujte je 8 minut. Ze shora je osolte a opepřete. Poté prsa otočte a orestujte je znovu 5–8 minut, záleží na velikosti prsou. Restovanou kůži osolte a opepřete. Restovaná prsa dejte do zapékací mísy a zakryjte je alobalem. Mísu dejte do vyhřáté trouby na 200 °C a pečte je tam 10–15 minut.
Po upečení prsa nakrájejte na plátky a rovnou servírujte s pečeným bramborem. Vše zalijte pomerančovou omáčkou a zasypte nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.