Kapustová polévka

479 hlasů
Tisknout Tisknout

Ingredience

Postup

Do hrnce si dejte sádlo a nechte ho na středním plameni rozpustit. Přidejte k němu na drobné kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Anglickou nechte na sádle lehce osmahnout a poté k ní přidejte nadrobno nakrájenou cibuli.  

K cibuli osmahnuté dozlatova přidejte prolisovaný česnek. Chvíli restujte, aby se česnek rozvoněl a poté přidejte ¾ očištěné a nakrájené kapusty. Vše promíchejte a zalijte vývarem.  

Do hrnce pak přidejte na kousky nakrájené brambory, sůl, pepř, drcený kmín a majoránku. Vše promíchejte a vařte do změknutí brambor.  

Jakmile je polévka hotová, přidejte zbytek kapusty a nechte lehce provařit.  

Skvělou kapustovou polévku podávejte ozdobenou smaženou cibulkou.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu