Množství
Množství:
20 karbanátků
Příprava
Příprava:
20 minut
Vaření
Vaření:
30 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

POSTUP

Pojďte s námi vyzkoušet recept na nejlepší karbanátky smažené na pánvi.

  1. Rohlík nakrájejte na malé kostičky. Kousky rohlíku namočte do mléka.
  2. Ze zbývajících ingrediencí připravte masovou směs, do které přidejte i namočený rohlík v mléce.
  3. Z masové směsi tvarujte placičky, obalte je ve strouhance a smažte na rozpálené pánvi v sádle z obou stran do zlatova.

Připravte si menší a velkou mísu.

Do menší mísy si nakrájejte na malé kostičky několik dní starý rohlík. Kostičky rohlíku zalijte troškou mléka a nechte krátce nasáknout tak, aby byl mlékem nasáklý opravdu každý kousek.

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Dva stroužky česneku prolisujte.

Do velké mísy vložte hovězí i vepřové mleté maso. Maso ochuťte 1 lžičkou soli, 1/2 lžičkou pepře, přidejte 1 lžíci majoránky, pokrájenou cibuli i prolisovaný česnek. Přidejte vejce, hořčici a kostičky namočeného rohlíku.

Suroviny důkladně promíchejte.

Z masové směsi nyní můžete tvarovat karbanátky. Tradiční karbanátek by měl být alespoň 1 cm vysoký. Každý karbanátek obalujte ve strouhance ze všech stran.

Na pánvi si rozpusťte sádlo a smažte karbanátky z obou stran při střední teplotě.

K tradičním karbanátkům se hodí bramborová kaše. Podávejte je teplé.

Tipy a rady na závěr

Aby byly karbanátky šťavnaté, je potřeba vytvořit studenou masovou směs. Všechny suroviny si tedy vyndejte z lednice těsně před přípravou masové směsi. Karbanátky nám chutnají s mrkvovo-bramborovou kaší. Brambory dejte vařit společně s pokrájenou mrkví a pak společně ušlehejte v kaši, jak jste zvyklí. Určitě si tuto variaci chutí u vás doma oblíbíte

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu