Ingredience
Postup
POSTUP
Pojďte s námi vyzkoušet recept na nejlepší karbanátky smažené na pánvi.
- Rohlík nakrájejte na malé kostičky. Kousky rohlíku namočte do mléka.
- Ze zbývajících ingrediencí připravte masovou směs, do které přidejte i namočený rohlík v mléce.
- Z masové směsi tvarujte placičky, obalte je ve strouhance a smažte na rozpálené pánvi v sádle z obou stran do zlatova.
Připravte si menší a velkou mísu.
Do menší mísy si nakrájejte na malé kostičky několik dní starý rohlík. Kostičky rohlíku zalijte troškou mléka a nechte krátce nasáknout tak, aby byl mlékem nasáklý opravdu každý kousek.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Dva stroužky česneku prolisujte.
Do velké mísy vložte hovězí i vepřové mleté maso. Maso ochuťte 1 lžičkou soli, 1/2 lžičkou pepře, přidejte 1 lžíci majoránky, pokrájenou cibuli i prolisovaný česnek. Přidejte vejce, hořčici a kostičky namočeného rohlíku.
Suroviny důkladně promíchejte.
Z masové směsi nyní můžete tvarovat karbanátky. Tradiční karbanátek by měl být alespoň 1 cm vysoký. Každý karbanátek obalujte ve strouhance ze všech stran.
Na pánvi si rozpusťte sádlo a smažte karbanátky z obou stran při střední teplotě.
K tradičním karbanátkům se hodí bramborová kaše. Podávejte je teplé.
Tipy a rady na závěr
Aby byly karbanátky šťavnaté, je potřeba vytvořit studenou masovou směs. Všechny suroviny si tedy vyndejte z lednice těsně před přípravou masové směsi. Karbanátky nám chutnají s mrkvovo-bramborovou kaší. Brambory dejte vařit společně s pokrájenou mrkví a pak společně ušlehejte v kaši, jak jste zvyklí. Určitě si tuto variaci chutí u vás doma oblíbíte