Kulajda

Objevte kouzlo tradiční české kulajdy – hřejivé krémové polévky, která v jednom talíři spojuje to nejlepší z lesní přírody i domácí spíže. S naším receptem na kulajdu krok za krokem zvládnete během půl hodiny připravit poctivý základ z čerstvých hub, brambor a voňavého kopru, zjemněný smetanou a vyvážený špetkou octa pro typickou lehce nakyslou chuť.

paní Elly
640 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
3 - 4 porce
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
15 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, ty menší na čtvrtky.

Brambory spolu s houbami dáme vařit do vývaru, do kterého jsme přidali i všechno koření – kmín, nové koření, bobkový list i černý pepř. Vaříme do změknutí brambor.

V misce si rozmícháme smetanu s troškou hladké mouky, na zahuštění.

Až budou brambory uvařené, přilijeme do nich smetanu. Můžeme dochutit solí, případně octem. Povaříme 15 minut.

Úplně nakonec přidáme nasekaný kopr. Pokud máme, použijeme raději čerstvý, pokud nemáme, spokojíme se s mraženým či sušeným. Důkladně promícháme a už nevaříme.

Na talíři zdobíme ztraceným vejcem a čerstvým koprem.

Krémová kulajda – hluboký talíř houbové polévky se zastřeným vejcem, nasekaným koprem a bramborami
JAK NA DOKONALÉ ZTRACENÉ VEJCE?: Dejte vařit vodu. Až začne bublat, vložte do ní pytlík s vajíčkem a vařte přesně tři minuty. Vajíčko nechejte dvě minuty vychladnout, ustřihněte uzlík a opatrně vybalte z folie. Přendejte do talíře s kulajdou.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu