Ingredience
Postup
Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky přibližně 1,5cm, osolte je, opepřete a jemně zaprašte kukuřičným škrobem. Šťávu z limetky, zázvor, kari koření, cibuli, česnek a čili – rozmixujeme na konzistenci pasty (pokud budete používat ponorný mixér, můžete přilít i trochu vody). Na hluboké pánvi rozehřejte máslo nebo olej. Vložte pastu a míchejte.
Na sporáku stáhněte plamen na střední stupeň a restujte pastu, až se rozvoní. Do pánve přidejte kuřecí kousky a zvyšte teplotu. Prsa zprvu opečte vedle pasty, když mají nazlátlou barvu, promíchejte je s pastou a přidejte 2/3 kokosového mléka. Pánev přiklopte pokličkou, ztlumte teplotu a nechte vařit 20 – 30 minut, až je maso měkké.
Pokud se rozhodnete kari mírně rozmixovat ponorným mixérem, vyjměte před tím maso. Poté kuřecí kousky vložte zpět, vlijte zbylou 1/3 kokosového mléka a ještě lehce provařte.
Konzistence omáčky by měla být tak akorát hustá.
Kuřecí korma chutná nejlépe s jasmínovou rýží posypaná nasekaným koriandrem.