Květákové placky se šťouchanými brambory

739 hlasů
Tisknout Tisknout

Ingredience

Postup

Do většího hrnce si dejte vařit v osolené vodě brambory ve slupce. Vařte je, dokud nebudou měkké. Jakmile jsou uvařené, dejte je zcedit a lehce vychladnout. Poté je oloupejte a přidejte k nim nadrobno nasekanou zelenou část jarní cibulky. Brambory s cibulkou rozmačkejte a v případě potřeby dochuťte solí.

Mezi tím, co se vám vaří brambory, si umyjte a nakrájejte na větší kousky květák a dejte ho vařit do osolené vody.
Poté, co je květák uvařený do měkka, zceďte ho a rozmačkejte do jemné kaše. Ke květákové kaši přidejte najemno nastrouhanou a co nejvíce vymačkanou mrkev, dvě vajíčka, prolisovaný česnek, najemno nakrájenou bílou část jarní cibulky, hrst nasekané petržele, sůl, pepř, olivový olej a hladkou špaldovou mouku. Vše důkladně zamíchejte, aby se vám vytvořilo těsto na placky. Těsto nesmíte mít moc husté, ani moc řídké. V případě potřeby přidejte trochu mouky.

Z takto připraveného těsta můžete smažit placičky. Na elektrické pánvi si nastavte nejvyšší stupeň teploty a nechte pánev rozehřát. Jakmile je pánev dostatečně rozpálená, dejte na ní zhruba jednu velkou lžící těsta a vytvořte tenkou placičku. Na smažení není potřeba olej, pánev je nepřilnavá a v těstě trocha oleje je.
Placičky smažte z každé strany zhruba 5 minut.

Hotové placky můžete hned podávat ke šťouchaným bramborám. Na servírované brambory dejte ještě rozpustit plátek másla a zasypte vše nasekanou petrželkou, přidejte rajčátka a listy salátu.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu