Ingredience
Postup
Do vlažného mléka rozdrobte droždí. Přidejte lžičku cukru a mouky. Promíchejte a nechte vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejte mouku a přimíchejte špetku soli, citronovou kůru a zbylý cukr. Přidejte pokrájené změklé máslo a jedno vejce. Nakonec přidejte kvásek a vše důkladně propracujte. Hotové těsto v míse poprašte moukou a nechte kynout asi hodinku na teplém místě.
Mezitím si připravte náplň. Do rendlíku dejte ořechy, cukr, skořici a trochu mléka. Zahřejte, krátce svařte a stáhněte z ohně.
Vykynuté těsto rozdělte na dva díly. Každý vyválejte do tvaru kruhu. Těsto by mělo mít výšku asi půl centimetru. Každý díl potřete ořechovou náplní. Poté těsto překrojte na poloviny, pak na čtvrtiny a nakonec na osminky. Rohlíčky rolujte od širší části. Zarolované je skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a vložte do trouby předehřáté na 180 ℃. Pečte 15 až 20 minut.
Rohlíčky můžete připravit i s makovou, tvarohovou nebo povidlovou náplní.