Ingredience
Postup
BOLOŇSKÉ RAGÚ: Nejprve si připravte směs do lasagní. Na oleji osmahněte cibulku a přidejte mleté maso. Maso nechte zatáhnout a mezitím si nachystejte mrkev a petržel, kterou očištěnou nastrouhejte na struhadle nahrubo. Nachystanou zeleninu přidejte do hrnce a ještě chvilku opékejte. Nakonec přidejte sůl, pepř, rajčatový protlak a vodu. Takto směs zaklopte pokličkou a duste přibližně hodinu.
BEŠAMEL: Mezitím si připravte bešamel. Nechte si v kastrůlku rozpustit máslo a postupně přimíchávejte mouku, dokud vám nevznikne jíška. Do jíšky nalijte mléko, pořádně míchejte metličkou, směs přiveďte k varu a na mírném plameni směs vařte, dokud nezhoustne. Nakonec ji dochuťte solí a muškátovým oříškem.
LASAGNE: Lasagne postupně seskládejte tak, že na spod pekáčku rozprostřete vrstvu masové směsi, na ní dejte plátky těstovin, na těstoviny bešamel, masovou směs a vše posypejte parmezánem. Takto pokračujte, dokud vše nespotřebujete. Poslední vrstvu mějte masovou a tu posypejte zbytkem parmezánu a položte na něj rozkrájenou mozzarellu. Takto nachystané lasagne dejte do vyhřáté trouby na 200 °C a zakryté je pečte hodinu. Po hodině pečení lasagne odkryjte a nechte je ještě přibližně 10 minut zapéct.