Maďarský guláš

Jestli jste milovníci masa i zeleniny, zkuste spojit tyto dvě chutě a vyzkoušejte s námi známý maďarský guláš. Vaše zelenina guláš krásně zahustí, a tak nebudete potřebovat žádnou mouku. A to stojí za vyzkoušení!

3 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
6 porcí
Příprava
Příprava:
30 minut
Vaření
Vaření:
2 hodiny
Náročnost
Náročnost:
Snadné

Ingredience

Postup

Cibule nakrájejte nadrobno a dozlatova je osmažte na rozpuštěném sádle. Cibule dodá vašemu guláši tmavší barvu, pokud ji osmahnete dohněda. Dávejte si ale pozor, abyste ji nespálili. 

Hovězí kližku si pokrájejte na menší kostky a přidejte je do hrnce k osmahnuté cibuli. Masové kostky osolte a opepřete a za občasného míchání maso osmažte ze všech stran.

Je-li maso ze všech stran osmažené, poprašte ho mletou sladkou paprikou a maso ještě jednou krátce promíchejte. Nyní přidejte protlačený česnek, rajčatový protlak i pokrájená cherry rajčata a zalijte 700 ml vody nebo vývaru. Hrnec přikryjte poklicí a maso duste 30 minut. 

Po 30 minutách přidejte do hrnce na proužky pokrájené papriky a duste dalších 90 minut. Pokud se maso po této době rozpadá, máte hotovo. Zdá-li se vám, že maso potřebuje v hrnci ještě více času, duste ho delší dobu. Stejně tak můžete do svého guláše přidat více vody nebo vývaru, zdá‑li se vám příliš hustý.

TIPY A RADY: Maďarský guláš podávejte s oblíbeným knedlíkem nebo pečivem.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu