Ingredience
Postup
POPIS:
Máslovou dýni si umyjte a rozkrojte na dvě poloviny. Zbavte semínek, potřete olejem a osolte. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 30 minut.
Do menšího kastrůlku si dejte v osolené vodě vařit propláchnutou quinou.
Mezi tím, co se dýně peče a vaří quinoa, si na pánvi rozpalte olivový olej, dejte na ni orestovat nadrobno nakrájené žampióny. Jakmile začnou žampióny zlátnout, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte ji dozlatova.
Poté, co jsou žampióny s cibulkou hotové, smíchejte je s quinou, sýrem cottage, nasekaným rozmarýnem a tymiánem. Směs osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
Jakmile jsou dýně upečené, vydlabejte většinu dýně a přidejte ji do směsi. Dýně naplňte směsí, posypte kostičkami mozzarelly a dejte péct znovu do trouby na 180 °C na 10 minut.
Podávejte s čerstvou zeleninou nebo oblíbenou přílohou. Výborná je ale i takto samotná.