Meduňkový sirup

paní Elly
741 hlasů
Tisknout Tisknout

Ingredience

Postup

Vodu převařte a nechejte vychladnout.

Ze stonků otrhejte listy a ty dejte do převařené, studené vody. Na chladném, tmavém místě nechejte 48 hodin louhovat.

Po této době přeceďte přes plátno, ať v sirupu nejsou nečistoty. Dejte do hrnce a přidejte cukr s kyselinou citronovou. Pomalu zahřívejte. Když bude cukr úplně rozpuštěný, zvyšte teplotu na plotně a nechejte sirup přejít varem.

Naplňte do lahví, které jste vylili vřelou vodou a důkladně vysušili. Zavíčkujte a můžete ještě zavařit.

Skladujte v lednici.


ÚČINKY MEDUŇKY: uklidňuje celý organismus, snižuje stres, uvolňuje křeče, je výborná na spaní a pomáhá také trávení. Více informací o léčivé síle meduňky najdete např. na webu dTestu.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu