Příprava
Příprava:
40 minut
Vaření
Vaření:
50 minut

Ingredience

Postup

Pavlova je dokonalý letní dezert. Je hříšně sladký, ale s ovocem chutná skvěle. Na náplň můžete použít také tvaroh, ušlehanou smetanu nebo mascarpone. Z této dávky se dá připravit i velká Pavlova, ale ty malé vypadají efektněji.

Troubu předehřejte na 180 ℃ na horkovzduch s horním i dolním ohřevem. Bílky ušlehejte v robotu dotuha. Postupně přidávejte cukr a šlehejte, až vznikne tuhý a lesklý sníh, který tvoří špičky. Nakonec do něj zašlehejte ocet a škrob. Sníh přendejte do zdobicího sáčku. Na plech vyložený pečicím papírem stříkejte kolečka tak, aby byl plný i střed, ale vznikla prohlubeň na náplň. Vložte do trouby a teplotu stáhněte hned na 120 ℃. Korpusy pečte 50 minut. Troubu vypněte a nechte je v troubě chladnout.  

Ovoce dejte do rendlíku, přidejte citronovou kůru, vanilkový cukr a krátce povařte. Vmíchejte škrob, promíchejte a nechte směs trochu zhoustnout. Do každého korpusu přidejte lžící zakysanou smetanu a navrch dejte ovoce. Ihned podávejte.  

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu