Ingredience
Postup
V míse smícháme 300 g bezlepkové směsi Integrale, 250 ml acidofilního mléka a 100 ml mléka, necháme hodinu odležet, občas promícháme. Pak si připravíme kvásek tak, že do misky nalijeme 50 ml vlažného mléka, rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Do odležené směsi přidáme bublající kvásek, sůl a plátek rozpuštěného másla. Vyhněteme jemné a hladké těsto, které necháme asi 60 minut pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem kynout, aby neoschlo. Po vykynutí těsta vytvoříme pomoučenýma rukama 4 bulky, těsto je hodně patlavé, povrch bulek uhladíme. Vložíme na pečicí papír a necháme ještě cca 30 minut kynout.
Troubu si rozpálíme na 230 °C s tím, že na dno trouby vložíme buď starý plech, nebo pekáč na vodu. Až je trouba rozpálená, do starého plechu nebo pekáče nalijeme horkou vodu, aby v troubě vzniklo hodně páry. Bulky postříkáme slanou vodou a posypeme pohankovými vločkami. Po upečení budou krásně vonět. Vložíme do trouby na 7 minut.