Mrkvánky

Cukroví, které znáte od našich babiček! Jsou jím mrkvánky plněné povidly. Podávat je můžete jako křehké cukroví k odpolednímu čaji či kávě. Výborně se hodí i jako malá svačinka či mlska pro děti do školy. Skvělé je, že mrkvánky máte hotovy za velmi krátký čas.

Marie Pánková
582 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
20 ks
Příprava
Příprava:
20 minut
Vaření
Vaření:
20 minut
Náročnost
Náročnost:
velmi snadné

Ingredience

Postup

V míse jednoduše smíchejte hladkou mouku se špetkou soli, kypřicím práškem, nastrouhanou mrkví a povoleným máslem. Těsto zpracujte rukama do hladké nerozpadavé konzistence. 

Zpracované těsto zabalte do fólie a dejte ho na půl hodiny do lednice odpočinout.

Odpočinuté těsto rozválejte na pomoučeném válu a vykrajujte z něj kolečka o průměru 7 cm. 

Na každé vykrojené kolečko dejte půl lžičky povidel nebo oblíbené domácí marmelády.

Každé kolečko přeložte a okraj půlkruhu přitiskněte (stlačte) vidličkou.

Mrkvánky pečte při 170 stupních cca 17 minut.  Teplé mrkvánky obalte v moučkovém cukru nebo jen zlehka pocukrujte.

TIPY A RADY: nezapomeňte, že v případě mrkvánků je důležité pracovat s vychlazeným těstem, aby se vám při vykrajování netrhalo.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu