Ingredience
Postup
Lilek nakrájejte na plátky a opečte na olejem potřené pánvi. Na oleji opečte nakrájenou cibuli a pak přidejte maso. Opečte ho dohněda, vmíchejte loupaná rajčata, lístky rozmarýnu, prolisovaný stroužek česneku, skořici a trochu mletého muškátového oříšku. Osolte, opepřete a směs nechte chvilku probublávat pod pokličkou. V hrnci nechte rozpustit máslo. Přidejte mouku a umíchejte světlou jíšku. Přilejte mléko a míchejte metličkou, aby se nevytvořily hrudky. Do hotového mírně vychladlého bešamelu zamíchejte sýr. Do olejem vymazaného pekáčku dejte vrstvu lilku. Pak přidejte polovinu masa a opět vrstvu lilku. Přidejte druhou polovinu masa, zbylou zeleninu a navrch nalejte bešamel. Pečte v troubě předehřáté na 180 ℃ dozlatova.
Podobné recepty
Chcete pomoci s výběrem, nebo potřebujete poradit s něčím jiným?
bezplatná zákaznická linka
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
K nákupu akčního setu získáte 8dílnou sadu nádobí v hodnotě 4 990 Kč jako dárek.