

Množství:
2

Příprava:
15 minut

Vaření:
140 minut

Náročnost:
snadné
Ingredience
Postup
Kůži nařezejte ostrým nožem na kostky ideálně večer před pečením. Večer před pečením bůček nasolte.
V den pečení bůček opláchněte vodou a ze spodní masité strany dostatečně posypte celým kmínem.
Formu na pečení vymažte sádlem nebo máslem. Dno zasypte pokrájenými cibulemi a stroužky česneku. Bůček vložte do formy kůží vzhůru a podlijte vodou.

Formu přiklopte poklicí a vložte ji do trouby předehřáté na 160 stupňů. Pečte dvě hodiny.

Po dvou hodinách sundejte poklici z formy, zvyšte teplotu na 210 stupňů a pečte ještě 20 minut. Kůžička bůčku bude zlatá a křupavá.

Podávejte s oblíbeným knedlíkem a se zelím. Přejeme dobrou chuť!

TIPY A RADY: zkuste před závěrečným 20minutovým pečením potřít kůžičku bůčku javorovým sirupem. Kůžička bůčku bude mít luxusní zlatou barvu a skvělou, jedinečnou chuť.
Podobné recepty
Chcete pomoci s výběrem, nebo potřebujete poradit s něčím jiným?
bezplatná zákaznická linka
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
K nákupu akčního setu získáte 8dílnou sadu nádobí v hodnotě 4 990 Kč jako dárek.