Perníkové crinkles

Perníčkové popraskané bochánky jsou křupavé svrchu a krásně měkké uvnitř. Mezi tradičními kousky cukroví se svou jednoduchou krásou vyjímají. 

30 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
40 kusů (2 plechy)
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
24 minut (2× 12 minut)
Náročnost
Náročnost:
velmi snadné

Ingredience

Postup

Začněte tím, že do větší mísy vsypete všechny sypké suroviny. K promíchaným sypkým surovinám přidejte dvě vejce a rozpuštěné máslo. Robotem nebo rukama zpracujte v hladké, mírně lepivé těsto. (Je-li potřeba, přidejte trošku mouky.) Hotové těsto dejte odležet na půl hodiny do lednice.

Z odleželého těsta si trhejte malé kousky a tvořte z nich malé kuličky. Upozorňujeme, že těsto je lepivé, tak to má být. :) Každou jednotlivou kuličku obalte v moučkovém cukru a rovnou ji opatrně položte na plech vyložený pečicím papírem. Mezi kuličkami nechte větší rozestupy, každá kulička se totiž zdvojnásobí. 

Kuličky obalené v moučkovém cukru dejte péct na 12 minut do trouby předehřáté na 170 stupňů. 

TIPY A RADY: z malých kuliček vám vznikne drobné cukroví. Pokud byste chtěli podávat crinkles velikosti sušenek, doporučujeme tvořit větší kuličky. :) Jednoduché cukroví s vámi můžou tvořit i malí pomocníčci.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu