Plněné zapečené žampiony

Plněné zapečené žampiony jsou skvělým tipem na lehký oběd, chutnou večeři i originální pohoštění pro hosty. Díky kombinaci šťavnatých žampionů, jemné mozzarelly, šunky a sušených rajčat získáte pokrm plný chutí, který je přitom rychlý a jednoduchý na přípravu. Tento recept na plněné žampiony zvládne i začátečník a výsledek vás nadchne – lahodně křupavá mozzarella se zlatavou kůrkou a svěží zeleninová obloha vytvoří dokonalou harmonii.

MORA
602 hlasů
Tisknout Tisknout
Plněné zapečené žampiony - recept
Množství
Množství:
4 porce
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
20 minut
Náročnost
Náročnost:
velmi snadné

Ingredience

Postup

Žampiony nebo větší odrůdu Portobello zbavte nožiček a pomocí lžíce lehce vydlabejte vnitřek, aby vznikl prostor pro náplň.

Mozzarellu, šunku a sušená rajčata nakrájejte na malé kousky. V míse je smíchejte s jarní cibulkou nakrájenou na kolečka. Vše promíchejte, osolte a opepřete podle chuti.

Připravenou směsí naplňte jednotlivé žampiony tak, aby byly pěkně plné a náplň z nich nepadala.

Naplňené žampiony položte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte přibližně 20 minut, dokud se mozzarella nezačne zbarvovat dozlatova. Délka pečení záleží na velikosti žampionů.

Hotové plněné zapečené žampiony podávejte s čerstvou zeleninou, například s rukolou, polníčkem nebo cherry rajčátky.

Hotové plněné zapečené žampiony

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu