Ingredience
Postup
Lilky podélně rozkrojte. Nožem nařízněte do lilku mřížku a za pomocí lžíce vydlabejte dužinu, kterou poté použijete do náplně.
Na pánvi si rozpusťte máslo a dozlatova na něm osmahněte nadrobno nakrájené žampiony. Přidávejte maximálně vždy jednu hrst žampionů, aby nepustily vodu a pouze se smažily.
Jakmile jsou všechny žampiony osmažené, přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku a prolisovaný česnek. Chvíli ještě orestujte a pak přidejte polovinu dužiny z lilků, rajčatovou omáčku, rozpůlené černé olivy a rozčtvrcená cherry rajčátka. Celou směs osolte, opepřete a přidejte lžíci oregana. Přiklopte pokličkou a duste 20 minut za občasného míchání. Poté pokličku sundejte a vařte ještě 10 minut.
Jakmile je směs hotová, naplňte jí lilky. Na lilky položte nakrájenou mozzarellu a zasypte nastrouhaným parmazánem.
Vložte na plech s pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě 40 minut na 200 °C.