Polévka z červené řepy

V tomhle mrazivém zimním období se jistě bude hodit recept na velmi zdravou krémovou polévku z červené řepy, která, jak víte, prospívá našemu tělu.

5 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
5 porcí
Příprava
Příprava:
20 minut
Vaření
Vaření:
35 minut
Náročnost
Náročnost:
velmi snadné

Ingredience

Postup

V připraveném hrnci ohřejte lžíci panenského olivového oleje. 

Na oleji zlehka osmahněte nakrájenou cibuli a česnek. 

Do hrnce přidejte na kostičky nakrájenou předvařenou červenou řepu a zalijte ji vývarem nebo vodou.

Mrkev nakrájejte na kolečka, brambory na kostičky a přidejte obojí do hrnce. 

Polévku osolte, opepřete a přidejte jeden bobkový list. 

Polévku přiveďte k varu a poté ji na středním stupni vařte do změknutí brambor, mrkve i řepy. 

Ponorným mixérem polévku rozmixujte do hladké konzistence a dochuťte ji lžičkou octa a trochou smetany. 

Přejeme vám dobrou chuť v tomto zimním období. 

TIPY A RADY: polévku podávejte s řeckým jogurtem, krutony a kostičkami ovčího sýra.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu