Řecké tzatziki

Dnes si připravíme osvěžující řecké tzatziki, které je skvělým doplňkem k masu, grilované zelenině nebo jen tak s čerstvým pečivem. Suroviny jsou dostupné v každém českém obchodě a výsledek vás nadchne!

4 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
2 porce
Příprava
Příprava:
45 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Nejprve oloupejte salátovou okurku a nastrouhejte ji nahrubo. Poté ji vložte do cedníku, lehce osolte a nechte asi 10 minut odležet, aby pustila přebytečnou vodu. Následně okurku dobře vymačkejte, aby byla co nejsušší.

V míse smíchejte řecký jogurt, vymačkanou okurku, prolisovaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu a oregano nebo kopr. Vše důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily.

Tzatziki dochuťte solí a pepřem podle vlastní chuti. Pokud máte rádi výraznější chuť, přidejte ještě trochu česneku nebo citronové šťávy. Hotové tzatziki přikryjte a nechte v lednici alespoň 30 minut odležet, aby se chutě propojily. Tzatziki pokapejte trochou olivového oleje a ozdobte plátkem citronu nebo lístkem bylinky.

TIPY A RADY: oregano můžete nahradit čerstvými bylinkami, jako je kopr nebo máta, pro originálnější chuť. Tzatziki je možné podávat k masu nebo jen tak se zeleninou či pita chlebem.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu