Ingredience
Postup
Ve větším hrnci si dejte vařit rýži s mlékem a solí. Rýže by se měla stát mazlavější, proto v případě potřeby přidejte trochu mléka. Jakmile je rýže uvařená, dejte ji zchladnout.
Mezitím, co rýže chladne, si oddělte bílky od žloutků. Žloutky rozšlehejte s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem. Z bílků si vyšlehejte sníh.
Do vychlazené rýže zamíchejte žloutky s máslem a cukrem, a důkladně zapracujte. Poté přidejte sníh a pomalu smíchejte.
Z hotového těsta vytvořte jednu vrstvu, na kterou dáte rozpůlené švestky. Pokládejte je řezem dolů. Dejte další vrstvu těsta a poté znovu švestky. Na vrch těsta dejte švestky nakrájené na plátky a vše posypte skořicovým cukrem.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 1 hodinu.
Po upečení troubu otevřete a nechte postupně vychladnout. Podávejte vlažné, nebo teplé přímo z trouby a posypané moučkovým cukrem.