Slaný kynutý koláč

Slané koláče mají široké uplatnění. Podávat je můžete studené i teplé. Jsou vhodné jako pohoštění, ale jsou i skvělým obědem nebo vydatnou večeří. Určitě si je můžete s sebou sbalit do práce či na výlet.

6 hlasů
Tisknout Tisknout
Slaný kynutý koláč - recept
Množství
Množství:
8 porcí (forma 28 cm)
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
35 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Na korpus

Na náplň

Postup

Nejprve si připravte kynuté těsto z kvásku. Do mísy nalijte teplé mléko, přidejte lžíci cukru, promíchejte a do sladkého mléka rozdrobte droždí. Znovu promíchejte a nechte pod utěrkou v teple 15 minut pracovat.

Do vzniklého kvásku vsypte mouku, lžičku soli a přidejte olej. Těsto dobře zpracujte rukama nebo s pomocí robota. Těsto dejte pod utěrku na teplé místo nakynout. Postačí mu 30 minut, ale ideálem je 60minutové kynutí.

Náplň si připravíte z nakrájeného baby špenátu, cottage, dvou vajec a rozdrobené mozzarelly. Nezapomeňte směs osolit, opepřit a přistrouhat trošku muškátového oříšku.

Nakynuté těsto vyválejte nebo prsty rozprostřete do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Na něj lžící rozprostřete hustou náplň.

Nyní si koláč můžete ozdobit dle libosti. Můžete přidat kousky slaniny, listy baby špenátu, kolečka červené cibule a sladkou konzervovanou kukuřici.

Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 30–35 minut. Směs ve středu musí být tuhá. Podávejte horký nebo i studený. Obojí je vyhovující.

Slaný kynutý koláč - v troubě
TIPY A RADY: náplň na slaný koláč může mít mnoho variací a můžete zde chytře upotřebit i přebytky z vaší lednice.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu