Šlehačkový dort s mascarpone

Vychutnejte si nadýchaný dort ze světlého korpusu s lahodným, oblíbeným krémem ze šlehačky a mascarpone, který se rozplývá na jazyku. Tento dort je ideální pro každou příležitost – jednoduchý, ale přitom výjimečný. Zároveň můžete využít pouze část receptu pro upečení základního korpusu dortu nebo pro přípravu oblíbeného krému.

2553 hlasů
Tisknout Tisknout
recept na základní světlý korpus a krém ze šlehačky a mascarpone
Množství
Množství:
12 porcí
Příprava
Příprava:
45 minut
Vaření
Vaření:
50 minut
Náročnost
Náročnost:
náročné

Ingredience

Postup

KORPUS:
Nejprve si oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte do hustého sněhu. Připravte si velkou nádobu a v ní pomalu vyšlehejte žloutky s olejem do jednolité směsi.

Obě mouky prosejte a smíchejte je se špetkou soli, s práškem do pečiva a s krupicovým cukrem.

K sypké směsi zamíchejte žloutkovou směs a do hustého základu zlehka zamíchejte hustý sníh. Tento krok se nesnažte uspěchat a opravdu vmíchejte sníh do směsi zlehka.

Těsto opatrně vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 26 cm.

Korpus pečte 40–50 minut při 180 stupních nebo podle zkušeností s vaší troubou. Pečte v nižším patře. V závěru vyzkoušejte špejlí, je-li korpus hotový. Nechejte ho chladnout, ideálně na mřížce v otevřené troubě.

KRÉM:
Do vysoké nádoby vlijte smetanu ke šlehání s cukrem a společně se ztužovačem šlehačky vyšlehejte do tuha. Přidejte mascarpone, vnitřek vanilkového lusku a vyšlehejte hladký, hustý krém.

DORT:
Vychladlý korpus dvakrát podélně prořízněte a promažte krémem. Každé patro můžete dochutit drobným ovocem. Dort můžete dozdobit dle své fantazie. Hodí se posypka z kakaa i čokoláda.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu