Ingredience
Tuková část listového těsta
Vodová část listového těsta
Ořechová náplň
Postup
Nejprve si vytvořte tukovou část listového těsta. Změklé máslo jednoduše zpracujete dohromady s moukou. Výsledné tukové těsto dejte vychladit na hodinku do lednice.
Vodovou část vytvořte tak, že smícháte a zpracujete do hladka mouku, olej, ocet, rum, žloutky, teplou vodu a špetku soli. I tuto část těsta dejte na hodinku do lednice.
Nyní přišel čas rozválet obě vychlazené části těsta. Tukovou část i vodovou část rozválejte samostatně na obdélník. Tukovou část je dobré vložit mezi dva archy pečicího papíru pro jednodušší rozválení. Obě části položte na sebe a společně rozválejte v jedno listové těsto. Po rozválení těsto přeložte a znovu rozválejte. Listové těsto přeložte a rozválejte alespoň třikrát. Složené těsto dejte na noc do lednice.
V den pečení listového těsta si připravte ořechovou náplň. Smíchejte mleté vlašské ořechy, cukr, žloutek, lžičku skořice, lžíci mascarpone a povolené máslo. Náplň dejte na 20 minut do lednice, aby se studená lépe roztírala na listové těsto.
Listové těsto vyndejte odpočinuté z lednice a rozválejte na obdélník. Na těsto rovnoměrně rozetřete ořechovou náplň.
Zarolujte a ostrým nožem krájejte silnější šneky. Pokládejte je s rozestupy na plech vyložený pečicím papírem. Každého šneka potřete jemně rozkvedlaným vajíčkem.
Pečte do zezlátnutí povrchu listového těsta. Nebojte se šneky z listového těsta péct při 200 stupních.
Dobrou chuť!