Ingredience
Postup
Dejte vařit těstoviny do osolené vody a nechte je vařit po dobu uvedenou na obalu.
Než se těstoviny uvaří, nakrájejte slaninu na kostičky a opečte ji v hluboké pánvi na trošce olivového oleje. Až bude opečená, sundejte pánev z plotýnky.
Na jemném struhadle nastrouhejte sýr.
Z uvařených těstovin odeberte jeden hrneček vody stranou. Přibližně 100 ml vody z těstovin nyní odlijte ke slanině a společně povařte.
Těstoviny slijte.
Do bublající vody v pánvi přidejte přibližně polovinu nastrouhaného sýra a žloutky. Dle potřeby přidávejte i odebranou vodu z hrnečku (čím více vody, tím řidší omáčka). Vidličkou nebo metličkou dobře promíchejte, dokud nevznikne hladká omáčka. Do krásně hladké omáčky hned přidejte těstoviny, promíchejte a už dál nevařte! Máte hotovo a můžete podávat.
Připravenou porci na talíři lehce posypte pepřem a zasypte strouhaným sýrem.
Dobrou chuť!