Španělský ptáček

668 hlasů
Tisknout Tisknout
Španělský ptáček - recept

Ingredience

Postup

Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete ze všech stran. Z jedné strany maso potřete plnotučnou hořčicí a na plátek masa položte kyselou okurku, párek a půlku vajíčka. Plátek masa srolujte a za pomocí nitě, nebo párátka, maso zajistěte, aby náplň nevypadla.

Do většího pekáče si dejte nakrájenou cibuli a položte na ni hotové ptáčky. Potřete je ještě hořčicí a vše podlejte vodou. Dejte do předem předehřáté trouby na 220 °C a nechte maso zprudka opéct zhruba 30 minut.

Poté pekáč zaklopte víkem, a snižte troubu na 170 °C a pečte ještě zhruba 1,5 až 2 hodiny.

Jakmile jsou ptáčci upečení, dejte je bokem a šťávu s cibulkou vložte do hrnce. Přidejte hovězí vývar a vše rozmixujte za pomocí tyčového mixéru. Rozmixovanou omáčku nechte ještě 5 minut vařit. V případě potřeby dochuťte solí.
Podávejte s vařenou rýží.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu