Ingredience

Postup

POSTUP

Ve větší míse si vyšlehejte máslo o pokojové teplotě s moučkovým cukrem. Poté přidejte žloutky a vše znovu promíchejte. Do takto hotové směsi přidejte mléko, mouku, kakao, prášek do pečiva a trochu vody. Vše důkladně promíchejte a vytvarujte si těsto. Pokud je trochu drolivé, nevadí.  

Hotové těsto rozdělte na dvě části a dejte odležet zhruba na hodinu do lednice. V míse si smíchejte tvaroh, žloutek a cukr. Do promíchané tvarohové směsi poté přidávejte po trochách vyšlehané bílky v hustý sníh. Sníh do tvarohu zapracujte opatrně, aby vám sníh nespadl a nezdrcnul se.  

Jednu půlku těsta nastrouhejte hrubou částí struhadla do plechu vyloženého pečícím papírem. Na nastrouhané těsto nalejte tvarohovou směs, na kterou nahrubo nastrouhejte druhou část těsta.  

Plech dejte hned péct do předehřáté trouby na 170 °C a pečte jej 45 minut.  

Hotový koláč nechte vychladnout a poté jej můžete nakrájet a servírovat.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu