Ingredience
Postup
Nejdříve si uvařte silné espresso a nechte ho zchladnout. Poté do něj vmíchejte lžíci amaretta se lžičkou mandlového aromatu pro výraznější chuť.
Smetanu si vyšlehejte do polotuha ve vysoké nádobě.
Do větší mísy vložte polotučný tvaroh, mascarpone a moučkový cukr. Tyto tři ingredience společně dobře vyšlehejte ručním mixérem. Poté do nich při nízkých otáčkách ještě zašlehejte připravenou šlehačku.
Připravený krém si lžící přendejte do cukrářského sáčku.
Nyní můžete začít vrstvit do skleniček.
Na dno skleniček navrstvěte piškoty z obou stran namočené v espressu s amarettem a mandlovým aromatem. Na piškoty navrstvěte krém z cukrářského sáčku. Opakujte ještě dvakrát nebo podle výšky vaší skleničky. Poslední vrstvou bude krém.
Každou skleničku zalijte lžící zbylého espressa s amarettem.
Zasypte kopeček krému holandským kakaem a dejte tiramisu alespoň na hodinu vychladit do ledničky.