Nadýchaná selská vaječná omeleta

357 hlasů
Tisknout Tisknout

Ingredience

Postup

Nejprve si dejte vařit očištěné, oloupané a na menší kousky nakrájené brambory. (Do omelety můžete použít zbytek starších vařených brambor, nebo si uvařit nové.)  

Na rozpálené pánvi si osmažte nadrobno nakrájenou slaninu. Jakmile začne slanina zlátnout, přihoďte nakrájené jarní cibulky. Lehce orestujte a poté přidejte na trochu větší kousky nakrájenou červenou a zelenou papriku.  

Promíchejte, přiklopte a zhruba 5 min duste, aby paprika trochu změkla. Nakonec přidejte vařené brambory a nechte je na pánvi lehce orestovat. Vše zalijte vyšlehanými, osolenými a opepřenými vejci. Rychle promíchejte a přiklopte poklicí.  

Na mírném ohni nechte pod poklicí zhruba 10-15 min nebo do doby, dokud nebudou vajíčka hotová.  

Takto hotovou omeletu rozdělte a podávejte třeba s čerstvým chlebem.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu