Ingredience
Postup
Zdálo se vám odpalované těsto jako věda? Nebojte se a pusťte se do něj. K jeho přípravě potřebujete jen základní suroviny. Připravíte z něho věnečky, eclairs, banánky nebo profiterolky. Jeho výhodou je, že můžete použít i slanou náplň.
Do rendlíku dejte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Mouku smíchejte se špetkou soli. Pak ji vsypte všechnu najednou do rendlíku a rychle míchejte, až vznikne koule těsta. Když se na dně rendlíku začte tvořit bílá vrstva, stáhněte z ohně. Těsto nechte trochu vychladnout. Můžete ho dát do robota, zapnout na nejnižší stupeň a mícháním nechat chladnout. Poté do těsta zašlehejte jedno vejce za druhým.
Hotové těsto přendejte do sáčku se zdobicí špičkou. Na plech vyložený pečicím papírem stříkejte věnečky. Nechávejte mezi nimi dostatečnou vzdálenost, při pečení ještě nabydou. Po upečení je stáhněte z plechu a překrojte, aby z nich unikla pára.
Při pečení odpalovaného těsta můžete využít i funkci páry. Plech dejte do střední části trouby. Na spodní plech nalejte přibližně 200 ml vody. Pečte při horkovzdušném režimu s přidanou párou. Přidáním páry se jídlo na povrchu lépe zapeče a bude křupavější.
Z mléka a pudinkového prášku uvařte za stálého míchání hustý krém. Zašlehejte do něj cukr a tvaroh. Po vychladnutí krém přendejte do zdobicího sáčku a ozdobte spodní díl věnečků. Přidejte ovoce a přiklopte druhým dílem. Věnečky nakonec poprašte moučkovým cukrem.